Divina na hríboch so štuchanými zemiakmi
V každej domácnsti sa stane, že už dôjdu nápady na varenie a nevie sa, čo variť. V tomto článku je možné inšpirovať sa receptom na divinu na hríboch so štuchanými zemiakmi. Ide o veľmi chutný obed, ktorý sa hodí na nedeľu aj na bežný pracovný deň. Tak prečo si ju nenavariť už dnes?
Divina na hríboch je výborný obed hlavne pre milovníkov diviny. Pochutia si na nej však všetci, hneď ako ochutnajú prvý kus. Nižšie je uvedený recept na túto chutnú pochúťku. Ak chce niekto inšpirovať, tu je 10 výborných receptov na zdravý a ľahký obed.
Na prípravu diviny na hríboch budeme potrebovať:
- kus mäsa z diviny
- soľ
- koreniny podľa chuti (kurkuma, čierne korenie)
- olej
- sušené bylinky
- Dijon horčica
- sušené hríby
- domáci paradajkový pretlak
- medvedí cesnak
- zemiaky
- jarnú cibuľku
- Prosciutto
Postup:
Mäso si dva dni pred samotnou prípravou naložíme a necháme v chlade. Mäso osolíme, okoreníme (čierne korenie, kurkuma, sušený cesnak, slnečnicový olej, dijon horčica). V deň prípravy mäso v hrnci podusíme a podlejeme vriacou vodou.
Pridáme sušené hríby, domáci paradajkový pretlak a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak. Všetko podlejeme vývarom a varíme do mäkka. Ako prílohu si pripravíme štuchané zemiaky na jarnej cibuľke s prosciuttom. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájané prosciutto a cibuľku. Následne pridáme uvarené, štuchané zemiaky a premiešame. Pred koncom pridáme kúsok masla a ešte raz poriadne premiešame.
Gramáž surovín už záleží od každého chuti a pripravovaného množstva. Dobrú chuť!