Čučoriedkový koláč s vlašskými orechami
Čučoriedkový koláč s vlašskými orechmi je chutný a jednoduchý dezert, ktorý je plný chutí a vôní jesennej sezóny. Je možné ho vyrobiť v pár jednoduchých krokoch. Je vhodný pre rodinné posedenia prípadne ako koláč pre očakávanú návštevu.
Jeho príprava nie je vôbec zložitá a je možné ho konzumovať takmer ihneď po upečení.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 110 g špaldovej hladkej múky
- 1 vajíčko
- 50 g masla
- 1 dcl mlieka
- 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
- 2 čl kypriaceho prášku
Tvarohová náplň:
- 250 jemného tvarohu
- 1 smotana 16%
- 1 vajíčko
- sladilo podľa chuti
- čučoriedky
- vlašské orechy
Postup:
Zmäknuté maslo, cukor a vajíčko sa vymieša metličkovým mixérom do peny. Postupne sa pridáva múka, kypriaci prášok a mlieko. Cesto sa preloží do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto sa pridajú najemno nasekané vlašské orechy.
Všetky ingrediencie potrebné na tvarohovú zmes sa vymiešajú ručne a pridajú sa na cesto. Navrch tvarohovej plnky sa poukladajú čučoriedky, ktoré sa jemne zatlačia do tvarohu.
Koláč sa pečie na 180°C cca 30-35 minút.
Dobrú chuť