Čučoriedkový koláč s vlašskými orechami

Čučoriedkový koláč s vlašskými orechmi

Čučoriedkový koláč s vlašskými orechmi je chutný a jednoduchý dezert, ktorý je plný chutí a vôní jesennej sezóny. Je možné ho vyrobiť v pár jednoduchých krokoch. Je vhodný pre rodinné posedenia prípadne ako koláč pre očakávanú návštevu.

Jeho príprava nie je vôbec zložitá a je možné ho konzumovať takmer ihneď po upečení.

Ingrediencie: 

Na cesto:

  • 110 g špaldovej hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 50 g masla
  • 1 dcl mlieka
  • 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
  • 2 čl kypriaceho prášku

Tvarohová náplň: 

  • 250 jemného tvarohu
  • 1 smotana 16%
  • 1 vajíčko
  • sladilo podľa chuti
  • čučoriedky
  • vlašské orechy

Postup: 

Zmäknuté maslo, cukor a vajíčko sa vymieša metličkovým mixérom do peny. Postupne sa pridáva múka, kypriaci prášok a mlieko. Cesto sa preloží do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto sa pridajú najemno nasekané vlašské orechy.

Všetky ingrediencie potrebné na tvarohovú zmes sa vymiešajú ručne a pridajú sa na cesto. Navrch tvarohovej plnky sa poukladajú čučoriedky, ktoré sa jemne zatlačia do tvarohu.

Koláč sa pečie na 180°C cca 30-35 minút.

Dobrú chuť