Mrkvová torta s kokosovým cukrom
Mrkvová torta s kokosovým cukrom je sladký a lahodný koláč, v ktorom hlavnú ingredienciu tvorí mrkva a môže byť posypaný mletým kokosom. Tento typ torty je obľúbený pre svoju chuť a môže byť servírovaný ako dezert alebo ako súčasť obedového menu.
Mrkvová torta s kokosovým cukrom je veľmi jednoduchá na prípravu, pretože všetky ingrediencie by sa mali dať ľahko nájsť.
Ingrediencie:
- 5-6 veľkých mrkiev
- 2 poháre špaldovej hladkej múky
- 1-2 čl škorice
- 1 čl zázvoru
- štipka muškátového orieška
- kypriaci prášok
- 400 ml kefíru
- 3 vajcia
- 2-3 pl kokosového cukru
- 2 pl rozpusteného kokosového oleja
Postup:
Do jednej misky sa nastrúha mrkva a zmieša sa s múkou. Pridá sa škorica, zázvor, muškátový oriešok a kypriaci prášok.
V druhej miske sa poriadne vymiešajú vajcia s cukrom, pridá sa kefír, kokosový olej a ešte raz sa poriadne premieša.
Mokrá zmes sa spojí so suchou a vzniknuté cesto sa nechá 15-20 minút odstáť.
Pečie sa na 180 °C 25-30 minút. Na vrch je možné pridať marhuľový alebo akýkoľvek džem podľa chuti, alebo grécky jogurt so sušeným ovocím a orieškami.
Pre odľahčenú verziu mrkvovej torty možno skúsiť tento recept na vegánsku mrkvovú tortu, v ktorej nie sú použité žiadne živočíchne ingrediencie.
Dobrú chuť