Mrkvová torta s kokosovým cukrom

mrkvová torta

Mrkvová torta s kokosovým cukrom je sladký a lahodný koláč, v ktorom hlavnú ingredienciu tvorí mrkva a môže byť posypaný mletým kokosom. Tento typ torty je obľúbený pre svoju chuť a môže byť servírovaný ako dezert alebo ako súčasť obedového menu.

Mrkvová torta s kokosovým cukrom je veľmi jednoduchá na prípravu, pretože všetky ingrediencie by sa mali dať ľahko nájsť.

Ingrediencie: 

  • 5-6 veľkých mrkiev
  • 2 poháre špaldovej hladkej múky
  • 1-2 čl škorice
  • 1 čl zázvoru
  • štipka muškátového orieška
  • kypriaci prášok
  • 400 ml kefíru
  • 3 vajcia
  • 2-3 pl kokosového cukru
  • 2 pl rozpusteného kokosového oleja

Postup: 

Do jednej misky sa nastrúha mrkva a zmieša sa s múkou. Pridá sa škorica, zázvor, muškátový oriešok a kypriaci prášok.

V druhej miske sa poriadne vymiešajú vajcia s cukrom, pridá sa kefír, kokosový olej a ešte raz sa poriadne premieša.

Mokrá zmes sa spojí so suchou a vzniknuté cesto sa nechá 15-20 minút odstáť.

Pečie sa na 180 °C 25-30 minút. Na vrch je možné pridať marhuľový alebo akýkoľvek džem podľa chuti, alebo grécky jogurt so sušeným ovocím a orieškami.

Pre odľahčenú verziu mrkvovej torty možno skúsiť tento recept na vegánsku mrkvovú tortu, v ktorej nie sú použité žiadne živočíchne ingrediencie.

Dobrú chuť