Kokosový cheesecake
V tomto článku si predstavíme recept na kokosový cheesecake. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si ho nepripraviť ešte dnes a neosladiť si tak deň?
V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Na inšpiráciu pri ďalšom pečení môže slúžiť aj recept na tento zdravý tvarohovo-broskyňový koláč.
Na prípravu kokosového cheesecaku budeme potrebovať:
Ovsený základ:
- 1 balík Hobbits sušienok
- 6 pl rozpusteného kokosového oleja
- 2 pl trstinového cukru
Plnka:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g smotany
- 150 g bieleho jogurtu
- 1 mascarpone
- 2 vajcia
- 2 pl trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
- kokos (podľa chuti)
Postup:
Hobbits sušienky si rozdrvíme a premiešame s kokosovým olejom a trstinovým cukrom. Vzniknutú zmes dáme do formy na pečenie, v ktorej máme papier na pečenie a poriadne pritlačíme sušienky aj po okrajoch. Pečieme na 180 °C po dobu 5 minút.
Medzitým si zmiešame vajcia s cukrom a pridáme ostatné suroviny na plnku. Ovsenú zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomaly na ňu pridávame tvarohovú plnku. Pečieme na 180 °C po dobu 30 minút a po polhodine teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte!
Cheescake je potrebné nechať vychladnúť a podľa chuti môžete pridať na vrch čokoládu, ovocie, orechy alebo džem. V prípade zdravšej varianty je možné použiť napríklad jahodový džem bez cukru.
Pre tých, ktorí túžia po vegánskych a bezlaktózových možnostiach, svet vegánskych cheesecakov ponúka široký výber. Možno experimentovať s mandľami, inými orechmi a rôznymi rastlinnými náhradami pre tvaroh, vytvárať chrumkavé krusty z kokosovej múky alebo vegánskych krekrov.
Rôznorodosť vegánskych cheesecakov znamená, že každý môže nájsť svoju obľúbenú kombináciu chutí, a to v rámci zdravého a ohromujúco chutného dezertu.
Dobrú chuť!