Recept na zapekanú tekvicu

Suroviny

  • 1 veľká tekvica
  • 4 PL organických sušených marhúľ pokrájaných na kúsky a namočených vo vode
  • 1/2 šálky ananásu pokrájaného na kúsky
  • 2 PL hrozienok
  • 2 PL orechov kešu posekaných nadrobno
  • škorica

Postup

Tekvicu rozkrojte na polovicu. Vyberte z nej semená a nechajte piecť na nerozrezanej časti v 30 ml vody asi 45 minút pri teplote 180 °C. Zmiešajte marhule, ananás, hrozienka a orechy kešu. Keď je tekvica hotová, naplňte jej stred ovocno-orechovou zmesou. Položte na pekáč a voľne prikryte hliníkovou fóliou. Nechajte piecť ďalších 30 minút. Posypte škoricou a potom vložte do rúry na ďalších 5 minút.