Krémová hlávková karí kaša

Recept na chutnú karí kašu.

Suroviny

  • 2 najemno pokrájané cibule
  • 4 strúčiky cesnaku posekané nadrobno
  • 3 mrkvy pokrájané na kocky
  • 3 petržleny pokrájané na kocky
  • 2 šálky nesladeného sójového, konopného alebo mandľového mlieka
  • 1 hlávka karfiolu rozkrájaného na menšie časti ako pri vyprážaní 
  • 2 šálky húb pokrájaných na kolieska
  • 1 PL karí korenia
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL rasce
  • 2 šálky vareného cícera alebo 1 konzerva cícera bez soli alebo s nízkym obsahom sodíka, precedeného cez sitko
  • 500 g listov kelu bez hlúbov, pokrájaných na kúsky
  • 1 šálka zmrazeného zeleného hrachu
  • 1/2 šálky posekaných surových orechov kešu

Postup

Vo veľkom hrnci nechajte speniť na stredne veľkom ohni cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen, kým nie je cibuľa upražená dosklovita ( asi 5 minút ). Vmiešajte sójové mlieko, karfiol, huby, karí korenie, kurkumu a rascu a nechajte variť 10 minút prikryté na stredne veľkom ohni.

Pridajte kel, zelený hrach a cícer a varte prikryté ďalších 15 minút, kým nie je zelenina mäkká. Na tanieri posypte posekanými orechmi kešu a podávajte.

Nevegánska alternatíva : v prvej fáze receptu môžete pridať 170 g kuracieho alebo morčacieho mäsa pokrájaného na kúsky.