Chutné nátierky
Nátierky sú jednoduché a chutné jedlá, ktoré zvládne každý – kuchár či nekuchár.
- 1 paradajka
- 1/2 uhorky
- 1/4 zelenej papriky
- 1/4 červenej papriky
- 1/4 žltej papriky
- 1 cottage cheese ( biely )
- soľ
- mleté zelené korenie
Všetku zeleninu najemno nakrájame a zmiešame so syrom. Ochutíme soľou a mletým korením.
Šunkovo – tvarohová nátierka
Čo k tomu potrebujeme :
- 100 g šunky
- 4 červené reďkovky
- 2 polievkové lyžice jemného tvarohu
- 1 polievková lyžica posekanej žeruchy
- soľ
Postup
Šunku a reďkovky nastrúhame na hrubom strúhadle, zmiešame s tvarohom a žeruchou a ochutíme soľou.
Baklažánový krém
Čo k tomu potrebujeme :
- 1 väčší baklažán
- 2 paradajky
- 50 g prírodného balkánskeho syra
Postup
Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, dáme na plech, vložíme do rúry a pečieme asi 15 minút domäkka. Paradajku sparíme, ošúpeme a potom ju spolu s vydlabanou dužinou z pečeného baklažánu vložíme do mixéra. Pridáme syr a zmes zmixujeme na jemný krém.
Cuketová nátierka
Čo k tomu potrebujeme :
- 1 menšia cuketa
- 1/2 menšieho póru
- soľ
- 30 g fety
Postup
Cuketu nahrubo nastrúhame a pór najemno nakrájame. Dáme do panvice, ochutíme soľou a dusíme 3 minúty. Napokon vidličkou vmiešame nakrájanú fetu.
Nátierka z tuniaka
Čo k tomu potrebujeme :
- 1 malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave ( 50 g tuniaka )
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- 1 vajce uvarené natvrdo
- 1 mladá cibuľka
- 1 menšia kyslá uhorka
- šťava z 1/2 limety
- soľ
Postup
Tuniaka vymiešame s kyslou smotanou, nadrobno posekaným vajcom, cibuľkou a kyslou uhorkou. Ochutíme limetovou šťavou a štipkou soli.
Vajcová nátierka
Čo k tomu potrebujeme :
- 1 vajce uvarené natvrdo
- 50 g tvarohového syra
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Uvarené vajce postrúhame, pridáme syr, soľ a mleté biele korenie a dôkladne premiešame.