3 – dňová zoštíhľovacia diéta
Raňajky – Cottage cheese so zeleninou
- 100 g bieleho cottage cheese
- 100 g červenej reďkovky
- 1 paradajka
Postup
Reďkovku a paradajku nakrájajte na drobno a zmiešajte so syrom.
Desiata – Mrkva
Obed – Grilované morčacie prsia s fazuľovými strukmi
Morčacie prsia:
- 150 g morčacích pŕs
- soľ
- zmes korenia na grilovanie
Postup
Mäso zľahka naklepte, osoľte, okoreňte a ugrilujte.
Fazuľové struky:
- 150 g fazuľových strukov
- 1 paradajka
- 1 ČL limetovej šťavy
- majorán
- soľ
- 1 ČL rastlinného oleja
Postup
Očistené fazuľové struky orestujte na rozpálenom oleji, pridajte ošúpanú a nakrájanú paradajku, limetovú šťavu a majorán. Osoľte a duste do polomäkka ( al dente ).
Olovrant – Biely jogurt
- 150 g bieleho jogurtu s obsahom tuku do 3 %
Večera – Šunka s uhorkou
- 50 g hydinovej šunky
- 200 g a viac šalátovej uhorky
Postup
Uhorku nakrájajte na plátky a podávajte so šunkou.
3. deň ( Energetická hodnota 2900 kJ )
Raňajky – Šunka so syrom a paprikou
- 1 plátok tvrdého syra ( 30 % t.v.s. )
- 1 plátok dusenej šunky
- 1/2 zelenej papriky
Desiata – Paradajka s jogurtom
- 1 paradajka
- 1 PL bieleho jogurtu s obsahom tuku do 3 %
- 1 PL petržlenovej vňate
- soľ
Postup
Paradajku nakrájajte na väčšie kúsky, zalejte jogurtom a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Obed – Treska s avokádovým šalátom
Treska:
- 150 g tresky
- 1 ČL masla
- korenie na ryby
- 1/8 citrónu
Postup
Filet z tresky okoreňte a z oboch strán krátko opečte na masle. Hotovú rybu pokvapkajte citrónom.
Zeleninový šalát s avokádom:
- 40 g cukety
- 25 g avokáda
- 40 g rukoly
- 1 ČL strúhaného chrenu
- 1 ČL limetovej šťavy
- 1/2 ČL horčice
- 1 ČL vody
- soľ
Postup
Očistené avokádo a cuketu škrabkou nakrájajte na tenké plátky a vložte do misy. Pridajte rukolu a strúhaný chren. Pokvapkajte zálievkou z limetovej šťavy, vody, horčice a soli a zľahka premiešajte.
Olovrant – Grilovaná zelenina
- 100 g cukety
- 50 g baklažánu
- 3 šampiňóny
- 1 ČL olivového oleja
- provensálske korenie
- soľ
- 1 PL petržlenovej vňate
- 1 PL cottage cheese
Postup
Zeleninu a šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky, potrite olejom ochuteným provensálskym korením a soľou a ugrilujte. Uložte na tanier, pridajte syr a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Večera – Mozzarella s uhorkou
- 50 g mozzarelly light
- 200 g a viac uhorky
- soľ
- trojfarebné korenie
Postup
Mozzarellu a uhorku nakrájajte na plátky, uložte na tanier, okoreňte a osoľte.