Domáce vegetariánske hamburgery!
Desí vás predstava, že by ste si mali na večeru alebo desiatu dať kalorický hamburger v jednej z prevádzok fastfoodov? Ak áno, tak na to zabudnite, pretože my vám prinášame recept na domáci vegetariánskyhamburger, ktorý obsahuje len to najlepšie.
BUDETE POTREBOVAŤ:
- žemle na hamburger (zakúpite bežne v obchode)
- čierna fazuľa
- 1/2 zelenej papriky
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 lyžicu čili korenia
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžičku thajskej čili alebo iné omáčky
- 1/2 šálky strúhanky
- plátkový tavený syr
- zeleninu podľa chuti (napr. Paradajka)
AKO NA TO:
Domáce burgery či hamburgery, ak chcete, je možné robiť na dva spôsoby – buď na vonkajšom grile, alebo v rúre. Predpokladáme, že väčšina z vás bude pochúťku pripravovať v rúre, tú si teda rozohrejte na 190 stupňov, pričom plech zľahka vymažte olejom alebo vložte papier na pečenie.
V druhom kroku si vytvoríte vegetariánske fazuľové plátky. V stredne veľkej mise roztlačte pomocou vidličky čierne fazule, kým sa z nich nestane mäkká pasta. Potom si vezmite kuchynský robot a najemno nasekajte papriku, cibuľu a cesnak. Túto zmes potom zmiešajte s fazuľovou pastou.
V treťom kroku si vezmite malú misku, kde zmiešajte vajcia spoločne s chilli, rascou a chilli (alebo inú) omáčkou. Vaječnú zmes zmiešajte spoločne s fazuľovú pastou – vytvorte malé plátky do burgerov, ktoré nakoniec ešte obaľte v strúhanke.
Teraz umiestnite hotové karbonátky na plech a pečte zhruba desať minút z každej strany. Nakoniec si vezmite mletom žemle, vložte fazuľový plátok, zeleninu a nakoniec plátok syra. Vložte burger cca na 30 s – 1 min. do rúry, aby syr zmäkol a burger bol teplý.
Prajeme vám dobrú chuť!