3 – dňová zoštíhľovacia diéta

Raňajky – Cottage cheese so zeleninou

  • 100 g bieleho cottage cheese
  • 100 g červenej reďkovky
  • 1 paradajka

Postup

Reďkovku a paradajku nakrájajte na drobno a zmiešajte so syrom.

Desiata – Mrkva

Obed – Grilované morčacie prsia s fazuľovými strukmi

   Morčacie prsia:

  • 150 g morčacích pŕs
  • soľ
  • zmes korenia na grilovanie

Postup

Mäso zľahka naklepte, osoľte, okoreňte a ugrilujte.

Fazuľové struky:

  • 150 g fazuľových strukov
  • 1 paradajka
  • 1 ČL limetovej šťavy
  • majorán
  • soľ
  • 1 ČL rastlinného oleja

Postup

Očistené fazuľové struky orestujte na rozpálenom oleji, pridajte ošúpanú a nakrájanú paradajku, limetovú šťavu a majorán. Osoľte a duste do polomäkka ( al dente ).

Olovrant – Biely jogurt

  • 150 g bieleho jogurtu s obsahom tuku do 3 %

Večera – Šunka s uhorkou

  • 50 g hydinovej šunky
  • 200 g a viac šalátovej uhorky

Postup

Uhorku nakrájajte na plátky a podávajte so šunkou.

3. deň ( Energetická hodnota 2900 kJ )

Raňajky – Šunka so syrom a paprikou

  • 1 plátok tvrdého syra ( 30 % t.v.s. )
  • 1 plátok dusenej šunky
  • 1/2 zelenej papriky

Desiata – Paradajka s jogurtom

  • 1 paradajka
  • 1 PL bieleho jogurtu s obsahom tuku do 3 %
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • soľ

Postup

Paradajku nakrájajte na väčšie kúsky, zalejte jogurtom a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Obed – Treska s avokádovým šalátom

Treska:

  • 150 g tresky
  • 1 ČL masla
  • korenie na ryby
  • 1/8 citrónu

Postup

Filet z tresky okoreňte a z oboch strán krátko opečte na masle. Hotovú rybu pokvapkajte citrónom.

Zeleninový šalát s avokádom:

  • 40 g cukety
  • 25 g avokáda
  • 40 g rukoly
  • 1 ČL strúhaného chrenu
  • 1 ČL limetovej šťavy
  • 1/2 ČL horčice
  • 1 ČL vody
  • soľ

Postup

Očistené avokádo a cuketu škrabkou nakrájajte na tenké plátky a vložte do misy. Pridajte rukolu a strúhaný chren. Pokvapkajte zálievkou z limetovej šťavy, vody, horčice a soli a zľahka premiešajte.

Olovrant – Grilovaná zelenina

  • 100 g cukety
  • 50 g baklažánu
  • 3 šampiňóny
  • 1 ČL olivového oleja
  • provensálske korenie
  • soľ
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • 1 PL cottage cheese

 Postup

Zeleninu a šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky, potrite olejom ochuteným provensálskym korením a soľou a ugrilujte. Uložte na tanier, pridajte syr a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Večera – Mozzarella s uhorkou

  • 50 g mozzarelly light
  • 200 g a viac uhorky
  • soľ
  • trojfarebné korenie

Postup

Mozzarellu a uhorku nakrájajte na plátky, uložte na tanier, okoreňte a osoľte.