Sú TCL televízory najlepšie televízory na trhu? Najnovšie technológie QLED a Mini LED

TCL televízor

TCL predstavuje jedného z najrýchlejšie rastúcich výrobcov elektroniky na svete. Spoločnosť bola založená v roku 1981 so sídlom, ktoré sa nachádza v Číne, no jej produkty sú dostupné v mnohých krajinách po celom svete. Vďaka tomu sa značka TCL už niekoľko rokov radí medzi najpredávanejšie značky televízorov.

Od konkurencie sa odlišuje najmä tým, že neustále prináša najnovšie technologické inovácie do svojich televízorov. Napríklad v roku 2024 TCL predstavila nový rad svojich televízorov s technológiou QD-Mini LED, ktorý poskytuje ešte vyšší jas a širší farebný gamut v porovnaní s tradičnými LED televízormi.

TCL televízor vás ohúr najnovšími inováciami a tiež modernizáciou operačného systému, vďaka ktorému si môžete vychutnať ešte viac kvalitnej multimediálnej zábavy. Predstavujeme vám TCL televízory, ktoré sa radia medzi špičku na trhu vďaka svojim inovatívnym technológiám, bezkonkurenčnej kvalite obrazu a pokročilým funkciám, ktoré poskytujú hyperrealistický vizuálny zážitok a výnimočný divácky komfort, a potešia filmových aj herných nadšencov.

Technologické inovácie TCL televízorov

S najnovšími inováciami v oblasti QLED a Mini LED technológií posúvajú TCL televízory hranice toho čo môžu moderné televízory ponúknuť. Kombináciou kvality, neustále vyvíjajúcich sa technológií a dostupnou cenou predstavuje TCL televízor skvelú voľbu, ktorá konkuruje aj niektorým významným značkám televízorov na trhu. Presvedčte sa o tom sami. Predstavujeme vám najnovšie technologické vychytávky, ktorými sa môžu TCL televízory pochváliť.

Revolučná technológia QD-Mini LED

Už v roku 2019 bolo jasné, že TCL televízory prerazia na trhu vďaka svojej prelomovej technológii Vidrian Mini LED, ktorú v tom istom roku aj predstavili. Mini LED patrí medzi najdokonalejšiu formu podsvietenia a vďaka svojmu jasu, kontrastu a hlbokej čiernej farbe nepozná konkurenciu. Tisíce malých LED diód, ktoré sú skombinované s technológiou Quantum Dot prinášajú neuveriteľný obrazový zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. Pripravte sa na nádherné živé farby, ktorými vás ohúria iba TCL televízory s revolučnou Mini LED technológiou.

Rok 2022 sa pre TCL niesol v duchu ďalšieho ocenenia. TCL sa stala TOP 1 globálnou značkou ponúkajúcou veľké 98″ televízory. No v roku 2024 TCL posunula hranice inovácie ešte ďalej a predstavila svoj doteraz najväčší televízor na svete, QD-Mini LED s uhlopriečkou až 115″. Okrem veľkej obrazovky využíva tento revolučný televízor už spomínanú pokrokovú technológiu QD-Mini LED čím posúva zážitok zo sledovania na úplne novú úroveň.

Napríklad, vlajkový model TCL QD-Mini LED 115X955 Max ponúka až 5 000 nitov špičkovej jasnosti, viac ako 20 000 lokálnych stmievacích zón, rozlíšenie 4K HDR Premium 5000 a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Tieto televízory tiež podporujú najnovší operačný systém Google TV a nechýba im ani kvalitný zvukový systém Onkyo 6.2.2, vďaka ktorému môžu diváci očakávať prvotriedny vizuálny a tiež zvukový zážitok pri sledovaní filmov a televíznych programov.

TCL si tak naďalej potvrdzuje svoju pozíciu lídra v oblasti zobrazovacích technológií.

Prémiový TCL televízor QD-Mini Led

Dokonalá súhra Mini LED a QLED Pro

TCL sa nebojí zmien a neustále prináša inovácie ako aj v prípade doteraz najväčšieho modelu, QD-Mini LED s uhlopriečkou až 115″ (292 cm). Ten využíva kombináciu technológie Mini LED s TCL Quantum Dot Pro, čo prináša divákovi ešte intenzívnejší vizuálny zážitok.

Technológia Quantum Dot Pro sa skladá z pokročilých kvantových bodiek, ktoré vďaka svojej jedinečnej štruktúre poskytujú viac ako miliardu farieb. V kombinácii s Mini LED technológiou, ktorá sa skladá z tisícov malých LED diód si vychutnáte jedinečný ostrý obraz s extrémne vysokými kontrastmi a presnejším podsvietením. Nové QLED TCL televízory vás uchvátia aj hlbším odtieňom čiernej, ktorý viditeľne zlepšuje dynamický rozsah obrazu.

Nielen model TCL 115X955 Max má tieto špecifické vlastnosti, ale aj celý rad TCL C85. Môžete sa tešiť na precízne ovládanie podsvietenia a lepší kontrast v rozlíšení 4K HDR Premium 3500 s obnovovacou frekvenciou až 144 Hz, čo ocenia nielen filmoví nadšenci, ale aj všetci milovníci zábavy a hier.

TCL TV so zvykových systémom od Onkyo

Smart televízory TCL

TCL televízory kombinujú moderný dizajn, pokročilé technológie a bohaté funkcie aj vďaka modernizácii operačných systémov Android TV a Google TV. TCL smart TV sú schopné poskytnúť divákovi širokú škálu aplikácií z obchodu Google Play a funkcie, ako Chromecast a Google Assistant, ktoré umožňujú pohodlný prístup k digitálnemu obsahu.

TCL Android TV okrem Google Home a Google Assistant obsahuje aj inovatívne funkcie, ako je prepínanie úloh, nastaveniu účtov pre viacerých užívateľov a samozrejmosťou je multimediálny neobmedzený obsah v najvyššej kvalite HDR. Svoje obľúbené filmy a seriály môžete sledovať prostredníctvom známych streamovacích služieb ako sú Netflix, Disney+, Amazon Prime, YouTube, HBO GO, Spotify, Twitch, Kodi, Plex, Google play filmy, Hulu, Rakuten a ďalšie.

Z obchodu Google Play si môžete stiahnuť aplikácie pre hry, kino, šport či video. Navyše môžete využiť podporu Dolby Vision a HDR10+ pre ešte väčší vizuálny zážitok.

TCL televízory sú vybavené aj funkciou Hands-Free Google Assistant pre ovládanie televízora hlasom bez potreby použitia diaľkového ovládača. Vďaka integrácii s Apple AirPlay 2 a HomeKit je tiež možné jednoducho zdieľať obsah zo zariadení Apple a ovládať televízor pomocou hlasu alebo prostredníctvom aplikácie Apple Home.

Smart TV TCL

Funkcie pre hráčov a filmových nadšencov

TCL televízory sú tiež vybavené funkciami pre hráčov, ako je AMD FreeSync Premium Pro a technológiou Game Master 3.0 (od veľkostí 55″ až 85“). Modely TCL C65 a C65 Pro podporujú funkciu 120 Hz a dokonca až 240 Hz Game Accelerator (model 98“ rad C65), čo zabezpečuje plynulé hranie hier bez trhania obrazu.

Okrem toho majú tieto TCL televízory zabudované pokročilé zvukové systémy. Všetky modely série TCL C65 Pro sú obohatené o integrovaný subwoofer a reproduktorový systém od Onkyo s podporou Dolby Atmos, vďaka ktorým si divák vychutná bohatý a pohlcujúci zvukový zážitok.

Filmoví nadšenci sa môžu tešiť nielen z úchvatného priestorového zvuku. ale zážitok ako v kine si budú môcť vychutnať aj vďaka najmodernejšej obrazovej technológii Dolby Vision či Motion Clarity s farebne ostrým obrazom v kvalite HDR. Hlbší a plnší farebný rozsah prináša zase technológia Full Array Local Dimming (FALD).

TCL TV pre hráčov a filmových nadšencov

Záver

V porovnaní s inými poprednými značkami, TCL televízory vynikajú svojou inovatívnou technológiou QD-Mini LED, širokou podporou formátov HDR ako aj integráciou s Google TV, Chromecastom a Google Assistantom, ktoré poskytujú neprekonateľný vizuálny a zvukový zážitok, ktorý ocení každý užívateľ. Kombináciou všetkých týchto špičkových obrazových a zvukových technológií sú smart televízory TCL dokonalým riešením pre herných nadšencov, filmových fanúšikov a vôbec pre všetkých milovníkov kvalitnej zábavy.

Zdroj foto: Planeo.sk