Aké plemeno psa sa ku mne najviac hodí?

Príchod šteniatka je veľká radosť, avšak môže byť aj plná výziev, ak si zvolíme pre nás nekompatibilné plemeno.

Životný štýl

Dôležitým aspektom je spôsob životného štýlu. Si viac aktívny alebo radšej oddychuješ? Máte deti v rodine? Koľko času vieš venovať na socializáciu a výcvik psa? Ako dlho tráviš čas denne mimo domova? Ak máš rád pohybové aktivity, by bolo aktívne plemeno, ako napríklad borderská kólia, či belgický ovčiak, pre teba ideálne. Ak máš, naopak, menej voľného času, by bolo kľudnejšie plemeno, napríklad bostonský teriér, dokonalou voľbou.

Veľkosť

V menšom byte sa cítia dobre menšie plemená psov, napríklad yorkšírsky teriér alebo francúzsky buldoček. V prípade väčšieho rodinného domu už môžeme rozmýšľať aj nad stredným, či veľkým plemenom psa, ako nemecký ovčiak či zlatý retríver.

Čistokrvný alebo krížený pes

Krížený pes predstavuje kombináciu dvoch alebo viacerých genetických materiálov pochádzajúcich od jeho predkov. Môžeme tvrdiť, že sú všeobecne zdravšie, dožívajú sa vyššieho veku a zriedkavejšie trpia genetickými ochoreniami. V prípade čistokrvných psov môžeme naopak presne vedieť ich temperament a správanie, ako aj ich životné potreby

Srsť a starostlivosť

V tejto kategórii treba brať ohľad na typ srsti. Pre alergikov sa odporúča hypoalergénne, menej pĺznuce plemeno, ako je maltézský psík, bišon či pudlík. Ak nie si alergický na psy a nevadí, že sa o srsť svojho chlpáča budeš musieť starať, tak je jazvečík alebo shih-tzu pre teba ako stvorený.

Máš doma psíka, ktorý je na všetko alergický? Máme riešenie! Zabudni na škrabanie, zápal uší, oblizovanie, či hryzenie labiek a kŕm ho hypoalergénnym krmivom od PetChefu.

Sociálne potreby

Psy sú od prírody sociálne stvorenia, väčšina dokonca zle znáša samotu. Ak tráviš doma veľa času, odporúčame labradora alebo Cavalier King Charles španiela. V prípade, že by si psíka nechával na zopár hodín samého doma, by boli plemená ako bostonský teriér, francúzsky buldoček, či bernardín ideálnejšou voľbou.

Znalosť plemena

Je dôležité, aby si mal informácie o veľkosti, vlastnostiach, správaní, výcviku, možných ochoreniach, kŕmení, potrebe pohybu a starostlivosti istého plemena. Zodpovedný chovateľ ti všetky potrebné informácie veľmi rád odovzdá.

Tvoj psík si zaslúži to najlepšie. Samozrejmosť! Vyskúšaj čerstvo varené krmivá od PetChefu! Bez lepku, pridaného cukru, konzervačných látok a farbív.

Adopcia alebo kúpa

Je potrebné sa rozhodnúť, či naše klbko lásky kúpime od zodpovedného chovateľa, alebo adoptujeme z útulku. Adopcia je lacnejšia a zachránime ňou život jedného malého stvorenia. Pri kúpe však dbaj na výber chovateľa. Kúpu zvažuj od zodpovedného chovateľa s dobrým menom, ktorý ti dokáže poskytnúť presné informácie o danom plemene.

Pri svojom prvom nákupe* použi zľavový kód PC-VMAGAZIN55 a získaj zľavu 55 % na Ochutnávkový balíček, v ktorom nájdeš všetkých 7 druhov našich PetChef krmív v 160-gramových baleniach.

*Akcia platí pre nových zákazníkov pri objednávke prvého Ochutnávkového balíčka.