Kuchynské skrinky vo vysokom lesku – dodajte kuchyni punc elegancie!

Povrchová úprava kuchynskej linky má výrazný vplyv na celkový vzhľad miestnosti. Túžite po kuchyni, ktorá pôjde ruka v ruke s najnovšími trendmi, no zároveň bude aj praktická? Lesklé skrinky kuchyňu opticky zväčšia a dodajú jej elegantný a moderný nádych.

Lesklé kuchyne pre optickú ilúziu 

Kuchynské skrinky a bloky v lesklom prevedení odrážajú svetlo (prirodzené i strategicky rozmiestnené umelé osvetlenie), vďaka čomu priestor pôsobí svetlejšie a priestrannejšie. Majú schopnosť opticky zväčšiť aj malé kuchyne, preto sú dnes tak obľúbené. Čím svetlejšie farby, tým lepší odraz a požadovaný optický efekt – najlepší výsledok dosiahnete s bielou kuchynskou linkou alebo linkou vo farbe slonovej kosti.

Zamaskujte prípadné nedokonalosti 

Na lesklom povrchu sú odtlačky prstov a iné nečistoty výraznejšie viditeľné ako na matnom, obzvlášť v prípade presvetlenej miestnosti. Tmavé lesklé farby budú odhaľovať nedokonalosti viac, ako svetlé – ak chcete minimalizovať viditeľnosť odtlačkov, zvoľte svetlejšie prevedenia. Lesklé linky často prichádzajú so špeciálnou úpravou, ktorá zvyšuje ich odolnosť, napr. voči poškriabaniu. Odolnosť a vzhľad kuchynskej linky však do veľkej miery ovplyvňuje aj kvalita spracovania, materiálu a laku

Hladký povrch uľahčuje údržbu

Hladký povrch sa okrem toho jednoducho čistí – nepoužívajte bežné nábytkové spreje, mohli by totiž zdeformovať lak. Na odstránenie odtlačkov prstov použite suchú handričku z mikrovlákna, škvrny utrite navlhčenou handričkou. Nadmerná vlhkosť môže časom lesklú úpravu poškodiť, preto vodu vždy utrite do sucha.

Tip: V prípade nábytku vo vysokom lesku je lepšie zvoliť skrinky s úchytkami (nie bezúchytkové), čím môžete eliminovať výskyt odtlačkov.

Moderný dizajn a kombinácie 

Lesklé kuchynské skrinky sa dokonale hodia do moderného štýlu, ale uplatnenie nájdu napríklad aj v škandinávskom dizajne. Luxusný vzhľad podporíte aj ďalšími kuchynskými prvkami – kombináciou s pracovnými doskami z prírodného kameňa, nehrdzavejúcej ocele alebo keramiky vytvoríte elegantný a funkčný priestor. Ak túžite po útulnejšom dojme, drevená pracovná doska a doplnky do kuchyne vám pomôžu túto atmosféru docieliť.  

Zdroj foto: vlastné / XXXLutz.sk